Have you ever felt that space that you are working in kills your creativity? That’s the problem Salt office tried to solve this year. After successful launch they noticed that the environment they are working in is more suitable for small groups of 1-2 persons, although people usually worked in groups of 3-6. Those were making a lot of noise, disturbing others’ work. This is why it was decided to redesign Salt’s office. Check out all details about it!

salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity banner new catalogue covet lounge

Those were making a lot of noise, disturbing others’ work. This is why it was decided to redesign Salt’s office in order to accomodate smaller and bigger groups and divide working and leisure areas so that visitors don’t feel like sardines in a tin. And here two architects from Esthet – Igor Kuznetchov and Marina Rasponomareva were ready to help.

Boca do Lobo banner BB The Best Interior Bars in London you should visit during Decorex 2015 salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Boca do Lobo banner BB

See also: Fabulous Paris apartment by Iryna Dzhemesiuk & Vitaliy Yurov

The idea was to preserve all the advantages of an open office, while simultaneously getting rid of the negatives. Although the office looked aesthetically pleasing with is wide, beautiful open space it was the thing that destroyed productivity.

Salt's Office Designed for Enhanced Productivity salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Best design projectsredesigned salt office for enhanced productivity 1 e1438092434113

Working without barriers, you can notice all the disturbing things like coworkers habits, the distant hum of a microwave, a personal phone call. Due to this architects came up with a plan to divide the large space into small rooms with an absolute maximum of eight workstations.


Salt's Office Designed for Enhanced Productivity salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Best design projectsredesigned salt office for enhanced productivity 5 e1438092511764These works stations were fully separated from other zones like kitchen, cloakroom, bathrooms and showers, recreation lounge. Also other renovations were done like removing plaster, restoring floors, constructing partitions from old kiln bricks, designing and producing sliding doors for the economy of the space.

Salt's Office Designed for Enhanced Productivity salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Best design projectsredesigned salt office for enhanced productivity 3 e1438092451651 Best-design-projectsredesigned-salt-office-for-enhanced-productivity-4 salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Best design projectsredesigned salt office for enhanced productivity 4 e1438092500430
As a result, modern area became cozier and more comfortable. Soft colors as brown, appropriate lighting, colorful details let you relax in the leisure spot and kitchen, while working area is totally prepared for productive work, with its better lighting, neutral colors, minimalistic details and all the office furniture you need.

Salt's Office Designed for Enhanced Productivity salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity Best design projectsredesigned salt office for enhanced productivity 6 e1438092520779

brabbu The Best Interior Bars in London you should visit during Decorex 2015 salt's office Salt's Office Designed for Enhanced Productivity brabbu

See also: The look into residential Soho House Istanbul

The company is content with the result and now the work should be better than ever. When needed, brain storming can happen in the leisure spot on the comfortable sitting bags.  You can also work alone if your task demands great concentration and personal space.

Follow Best Design Projects and subscribe our Newsletter.

You can also follow us on Facebook and Twitter.

Related Posts