Marbelous * Ontwerpduo

Marbelous * Ontwerpduo  marbelous hr1

Marbelous
Photo : Lisa Klappe
 
Type: limited edition
material: maple
1st prototype made possible by: Doornekamp.

“Marbelous” is a beautiful wooden table with tracks for marbles integrated throughout the design.

The table was created by Dutch designers Nathan Wierink and Tineke Beunders (aka Ontwerpduo)

Tineke : ‘The world of adults furniture and the world children’s toys don’t seem to belong together.
From my childhood I remember it was always exiting to combine these two. I used the woodcarvings of furniture as a playfield for my puppets, to play in a new world. With this feeling in mind we created a concept for a new piece of furniture.
We invented these functional woodcarvings. It is decoration you can play with. They applied woodcarvings in a piece of furniture that combines the world of adults with the world of the children. A marble track in a table. A new type of functional woodcarving, that invites you to play…

 

Marbelous * Ontwerpduo  marbelous hr5

Marbelous * Ontwerpduo  marbelous hr2

Marbelous * Ontwerpduo  marbelous hr4

Marbelous * Ontwerpduo  ontwerpduo team

Designers Nathan Wierink and Tineke Beunders – both graduated cum laude from the Design Academy in 2008 – just couldn’t wait to get their imaginative paws immersed into the design marketplace. While studying, this duo nurtured the fledgling design studio. The pair make-up a formidable force, and business acumen aside, they admit they just couldn’t delay the fun any longer.
Tineke’s wistful approach blends perfectly with Nathan’s mathematical line of attack, forging a mind challenging ambience that uses simplicity as the key to our affections.

The ‘What it is, it isn’t’ installation perfectly illustrates how the two integrate their expertise. The rippled, underwater profile of this odd closet screams out an ‘Alice in Wonderland’-style deformation (and we all know the fuel behind that story’s fire)! But why just deform when you can restore normality at the same time?
Enter the maths; the ‘Looking Glass’ stand, with its axis at the apex of AA similarity thus bisecting the congruent halves obviously brings back a concentric geometry, thus reinstalling isometric normality to variable optical channels.
Or in other words, if you position yourself correctly behind the looking glass, the cupboard appears normal. It’s an appealing concept, and the fact that they produce most of their installations from the ground up, including the tricky build process, will ensure that this innovative pair will continue to compete at a high level on a very spirited design forum.’

see more at: www.ontwerpduo.nl

Related Posts